В Україну нова COVID-хвиля може прийти вже всередині лютого, – РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив прогноз щодо нової хвилі коронавірусу в Україні у лютому 2022 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україну нова COVID-хвиля може прийти в…
Фото: Офіс президента

За його словами, нову хвилю коронавірусу в Україні можна очікувати вже 15-20 лютого.

Про це Данілов заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

Секретар РНБО наголосив, що уникнути хвилі, ймовірно, не вдасться. Втім, вакцинація проти коронавірусу дорослого населення має допомогти пройти хвилю захворювання набагато легше.

При цьому Данілов зауважив, що для цього потрібно вийти на показник у 300-400 тисяч щеплень на добу. Окрім цього, він переконаний, що необхідно якомога швидше запроваджувати в Україні введення бустерної дози вакцинації.

"Ми наполягаємо, що нам треба вводити бустерну дозу, починати треба з літніх людей", – підкреслив він.

Водночас Данілов повідомив, що штам коронавірусу "Омікрон" неодмінно потрапить на територію України, втім, боятися його не варто. За словами секретаря РНБО, попри більшу заразність варіанту "Омікрон, він протікає набагато легше, аніж "Дельта".

Зауважимо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляв, що нову хвилю коронавірусу в Україні варто очікувати наприкінці січня-березня. За його словами, прогноз робити доволі важко, адже невідомо, як буде себе поводити хвороба та чи не виникнуть протягом цього часу нові штами.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що українцям, які на Різдвяні та Новорічні свята збираються відпочивати на гірськолижних курортах, у МОЗ рекомендують видавати спеціальні наліпки.

Крім того, українців зобов'язали пред’являти COVID-документи при поселенні в гірськолижні готелі.

Читайте також: Новий штам коронавірусу "Омікрон": Чим він небезпечний та як проявляється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme