Вакцинованим українцям на курортах будуть присвоювати COVID-наліпки

Українцям, які на Різдвяні та Новорічні свята збираються відпочивати на гірськолижних курортах, у МОЗ рекомендують видавати спеціальні наліпки

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Вакцинованим українцям на курортах будут…
Фото: Рixabay

Наліпки мають підтверджувати, що людина отримала щеплення від коронавірусу чи пред'явила адміністрації готелю негативний ПЛР-тест. 

Про це сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко га брифінгу 2 грудня, передає Depo.ua

"Відвідувачам курорту рекомендується присвоїти унікальну позначку, наприклад наліпку, яка б дозволила ідентифікувати те, що документи у людини вже перевірялись. Також позначка має свідчити про те, хто саме її видав: який суб’єкт господарювання", – сказав Ляшко.

Він додав, що такі наліпки повинні мати усі повнолітні відвідувачі та клієнти на зимовому відпочинку. Це потрібно, щоб уникнути повторних перевірок документів.

Водночас наявність спецналіпок не означає, що відпочивальники не повинні мати оригінали COVID-документів. Роздрукований сертифікат про щеплення чи його цифровий аналог у мобільному застосунку "Дія" необхідно пред'являти адміністрації та перевіряючим на першу вимогу.

Нагадаємо, раніше епідеміолог спрогнозувала, що саме у період зимових свят в Україну прийде новий штам ковіду "Омікрон". Його завезуть заробітчани, які будуть повертатися на свята із Західної Європи додому.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme