В "Укренерго" прокоментували постачання енергії з Білорусі: "Для економії резервів"

У компанії "Укренерго" прокоментували причину активації аварійного постачання електроенергії з Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В "Укренерго" прокоментували постачання…
Фото: Pixabay

Згідно з позицією компанії, аварійне постачання електроенергії з Білорусі сьогодні, 25 січня, здійснили з метою економії доступних резервів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укренерго".

Зазначається, що компанія активувала аварійну допомогу з енергосистеми Білорусі з 10:00 до 13:00 об'ємом 450 МВт-год, від 13:00 до 14:00 і від 16:00 до 17:00 об'ємом 200 МВт-год.

"Запит аварійної допомоги не пов'язаний з недостатністю резервів потужності в енергосистемі, але необхідний для економії доступних на сьогодні резервів і забезпечення стійкого покриття піків споживання в наступні періоди", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, раніше припускалося, що відновлення імпорту білоруської електроенергії могло бути пов'язане з аварійною ситуацією на Хмельницькій АЕС. У вівторок, 25 січня, там спрацював автоматичний захист і від енергосистеми відключили перший енергоблок. 

А через розгерметизацію трубопроводу з години на годину може зупинитися четвертий енергоблок Запорізької АЕС.

Нагадаємо, минулого місяця в Україні вперше за дев'ять місяців імпорт електроенергії перевищив експорт. Зазначається, що цей обсяг електроенергії становив 1,8% від загального споживання.

Читайте також: Україна планує від'єднатись від електромережі Росії та Білорусі: Які три великі питання доведеться вирішити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme