В Японії через загрозу тероризму зупинили АЕС

В суботу був зупинений ядерний реактор у японській префектурі Фукуї, оскільки керуюча компанія не змогла вчасно запровадити у себе належних антитерористичних заходів
 

Журналіст відділу новин
В Японії через загрозу тероризму зупинил…
Фото: Kyodo

Зупинка реактора АЕС сталася всього через чотири місяці після відновлення його роботи.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на агенцію Kyodo.

Зазначається, що призупинення роботи реактора атомної електростанції "Міхама" компанії Kansai Electric Power Co відбулося раніше кінцевого терміну для виконання таких заходів.

"Тепер, після проходження перевірки з безпеки, комунальне підприємство має на меті внести необхідні зміни в роботу своїх об'єктів та відновити функціонування АЕС", – йдеться у повідомленні.

Агенція нагадує, що у червні цього року реактор №3 вперше за приблизно 10 років відновив роботу та став першим в Японії блоком, що працював після крайнього 40-річного терміну служби, запровадженого новими правилами, встановленими після катастрофи на Фукусімі 2011 року. Реактор припинив роботу після аварії на Фукусімі, спровокованої потужним землетрусом та цунамі. Згодом регулятор дав зелене світло реактору №3 після перевірки дотримання заходів безпеки.

Нагадаємо, 8 вересня Міністерство енергетики повідомило, що 14 українських атомних енергоблоків готові працювати протягом опалювального сезону

19 жовтня виконуючий обов'язки глави "Енергоатому" Петро Котін підтвердив плани увімкнути в мережу всі енергоблоки українських АЕС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme