ВАКС засудив екс-директора зернової корпорації на 3,5 роки

Вищий антикорупційний суд засудив екс-директора філії "Державної продовольчо-зернової корпорації України" Володимира Деркача до 3,5 роки за ґратами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ВАКС засудив екс-директора зернової корп…
Фото: Pixabay

Окрім тюрми йому також призначили 8500 гривень штрафу та заборонили обіймати адмінпосади протягом трьох років.

Він був очільником філії під назвою "Партизанський елеватор", повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ВАКС.

"Обвинувачений використав службове становище всупереч інтересам служби та сприяв одержанню невстановленою слідством особою неправомірної вигоди у вигляді зерна пшениці в кількості 3 213 763 кг на загальну суму 14 704 366,95 гривні, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до набрання вироком законної сили, Деркач може внести заставу у розмірі 4 мільйони 758 тисяч гривень, аби не перебувати під вартою.

"З підстав, визначених кримінальним процесуальним законом, вирок може бути оскаржено до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду через Вищий антикорупційний суд упродовж тридцяти днів з дня його проголошення", – додали у ВАКС.

Нагадаємо, 18 серпня стало відомо, що Кабінет міністрів України працює над створенням Державного аграрного реєстру для збільшення конкурентоспроможності аграрного сектору. Вже ухвалене рішення про перерозподіл коштів для Мінагрополітики для забезпечення фінансування заходів з його створення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme