"Вакцинованих можна побачити по Bluetooth": Екс-кандидат у мери Донецька вразив безглуздим фейком про щеплення від COVID-19

У Києві під час мітингу противників вакцинації проти коронавірусу один із противників щеплень вразив фейком про те, що вакциновані люди починають "посилати сигнали" та "відображатися по Bluetooth"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Вакцинованих можна побачити по Bluetoot…
Фото: Рixabay

Зауважимо, що чоловіком, який розповсюдив цю дезінформацію, виявився колишній кандидат в мери Донецька від ВО"Батьківщина" Сергій Анікушин.

Відео з Анікушиним опублікував український блогер Денис Казанський на своїй сторінці у Twitter, передає Depo.ua

"Насправді це ніяка не вакцинація, ось, бачите номери? Ці номери світяться у людини після вакцинації. Це перевіряли вже тисячу разів. Кожна людина може перевірити на своєму смартфоні, включивши Bluetooth", – заявив екс-кандидат у мери журналістці одного із телеканалів. 

На запитання журналістки, чому ж у неї на телефоні такого немає, чоловік відповів, що вся справа в телефоні, мовляв, у нього стара модель, а у неї – нова.

Анікушин також зізнався, що таке "відкриття" зробив не самостійно, а начитався інформації в інтернеті. 

 

 

У коментарях до допису Казанського українці підняли антивакцинатора на сміх.

"Який цікавий випадок у психіатрії"

"Одного не розумію, чому у цього колишнього кандидата в мери Донецька від "Батьківщини" Сергія Анікушина немає капелюшка з фольги на голові? Хіба він не знає, що чіпи вакцинованих людей посилають сигнал в мозок невакцинованих іти та щепитися?"

"Невже поріг адекватності на посаду мера настільки низький?"

"У мене не світяться! Мені що, фізрозчин вкололи? Тре телефонувати адвокатові".

Також українці, які працюють із сучасними технічними пристроями, пояснили випадок, про який говорив антивакцинатор. За словами фахівців, сучасні смартфони здатні відображати МАС адреси великої кількості пристроїв – від бортових комп'ютерів авто до смарт годинників. Частина з них узагалі не має особистих назв, тому на екрані смартфону буде відображатися лише комбінація цифр, які входять до МАС адрес. Саме їх Анікушин і сприйняв за "коди", які нібито люди отримують насильно разом із вакциною проти ковіду. 

Коментар 1

Коментар 2

Коментар 3

Нагадаємо, що кілька днів тому антивакцинатор Стахів зі Львова з прихильниками зірвав навчання у Єзупільському ліцеї. Блогер вимагав поновити на посаді педагога, яку відсторонили через відсутність щеплення проти ковіду. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme