Вашингтон відправить Києву 31 танк Abrams, — Байден

Президент США Джо Байден оголосив, що його країна відправить Україні 31 танк Abrams, щоб сформувати танковий батальйон

Журналіст відділу новин
Вашингтон відправить Києву 31 танк Abram…
Танк M1 Abrams

Про це він сказав під час брифінгу, передає Depo.ua.

Американський президент зазначив, що ці танки потрібні Україні, щоб краще маневрувати на відкритій місцевості. США почнуть навчання українських танкістів якомога швидше. А втім, Байден зазначив, що на навчання та інтеграцію американських машин в українську армію знадобиться час.

Байден також подякував Німеччині за рішення передати Україні танки Leopard і дозвіл робити це іншим країнам. Глава Білого дому вкотре наголосив, що Захід у підтримці України згуртований — попри сподівання росії.

Також президент наголосив, що підтримка Києва з боку США не є загрозою наступу на росію. Запевняє, що йдеться лише про допомогу Україні захистити свою землю.

Коли саме Abrams привезуть в Україну, поки невідомо. Напередодні Reuters та AP із посиланням на американських високопосадовців писали, що прибуття техніки може зайняти місяці.

Американські танки M1 Abrams залежно від модифікації оснащені гарматою 105 мм або 120 мм, а також трьома кулеметами. Загалом від початку 1980-х виготовили близько 9 тисяч одиниць цієї техніки. Більшість із них перебували або перебувають на озброєнні США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme