Вбили, щоб приховати звірячі тортури: У ГУР пояснили, що рф не планувала обмінювати полонених українців з Оленівки

Українська розвідка встановила деякі обставини вибуху в Оленівській колонії, де загинули українські військовополонені. У ГУР кажуть, що рф навмисно замінувала колонію та вбила там полонених бійців, щоб приховати факти тортур і знущань з них

Журналіст відділу новин
Вбили, щоб приховати звірячі тортури: У…
Росіяни масово вбили українських полонених в Оленівці

Про це йдеться в заяві Головного управління розвідки Міноборони України, передає Depo.ua.

"Російська сторона не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими та з метою приховування неналежних умов та форм допиту українських військовослужбовців (що могли б служити доказовою базою у Гаазькому суді) умисно знищила полонених", — заявила розвідка.

За наявними даними ГУР, місця утримання українських бійців замінували бойовики ПВК "Вагнер" з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні.

Як зазначили в розвідці, українських полонених перед цим регулярно допитували "слідчі" самопроголошеної "ДНР", "вагнерівці" та представники ФСБ рф. Під час допитів активно використовували фізичні тортури та побої.

"Такі заходи, у першу чергу, були спрямовані не на отримання певної конфіденційної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів", — кажуть в ГУР МО, наголошуючи, що допити не мали успіху й українські бійці проявили "виключну мужність та незламну силу волі".

У розвідці додали, що якби вдалося "зламати" полонених, їх планували залучити до фільмування у проросійських репортажах, у яких українські бійці нібито "визнали б скоєні ними злочини проти місцевого населення, відреклися від своїх поглядів та засудили дії керівництва України".

Нагадаємо, Україна наразі не має підтверджених списків військовополонених, які зазнали поранень або загинули внаслідок вибуху в Оленівській колонії на окупованій Донеччині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme