Вбивство українських військовополонених в окупованій Оленівці вчинили "вагнерівці", - ГУР

Вибухи в окупованій Оленівці, що призвели до загибелі українських захисників - це свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку рф

Журналіст відділу новин
Вбивство українських військовополонених…
Фото ілюстративне

Про це повідомили в ГУР МО, передає Depo.ua.

"За наявною інформацією він здійснений руками найманців зі складу ПВК "Вагнера" (Ліга) за особистою командою номінального власника вказаного ПВК - Євгена Пригожина. Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони рф", - розповіли в Головному управлінні розвідки.

Зазначається, що метою злочину було приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених.

"Відомо, що 1 серпня на "об’єкт" мала прибути комісія з москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених. Оскільки реальний стан будівлі та умови утримання в ній полонених не відповідали вимогам російського керівництва, "проблему" було вирішено шляхом знищення приміщення, разом з розміщеними в ньому українцями", - розповіли розвідники.

Ще однією метою здійсненої провокації є збільшення соціальної напруги в Україні.

"Зважаючи на великий суспільний інтерес до долі Героїв "Азовсталі", на думку авторів сценарію здійсненого теракту, смерть Захисників має призвести до зростання соціальної напруги в Україні", - додали в ГУР МО. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme