Вчені дізналися, чому комарі кусають не усіх

Науковці з Вашингтонського університету з'ясували, що комарів приваблює не тільки вуглекислий газ із нашого дихання, але й кілька кольорів одягу

Журналіст стрічки новин
Вчені дізналися, чому комарі кусають не…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Вони провели експеримент із самками комарів виду Aedes aegypti. Перевірялася реакція комах на візуальні та нюхові сигнали.

Про це пише Depo.ua із посиланням на New Atlas.

У спеціальній камері науковці розмістили крапки різних кольорів і запускали туди вуглекислий газ. Завдяки цьому вдалося визначити, що комахи летять до точок червоного, оранжевого, чорного або зелено-блакитного кольору, якщо спочатку відчують запах CO2. Але якщо запаху не відчули, тобто в камері не було вуглекислого газу, комарі не реагували на точки, якого б кольору вони не були.

На думку дослідників, людська шкіра, незалежно від кольору та відтінку, дає сильний червоно-жовтогарячий сигнал очам комарів. У ході експерименту на людях вчені з'ясували, що навіть якщо комарі вловлять сильний запах CO2, а одяг буде, наприклад, зеленого кольору, у тому числі якщо на руках одягнені рукавички, то комарі ігноруватимуть таку людину.

Нагадаємо, що у 2019 році повідомлялося, що вчені майже повністю знищили найнебезпечнішого комара у світі на двох островах у китайському місті Гуанчжоу. 

Читайте також: Народні засоби від комарів: Як захиститися від кровопивців вдома, на вулиці і зняти свербіж від укусів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme