Вчені розповіли, чому в Україні у червні побільшало смертей від коронавірусу

Вчені розповіли ймовірну причину зростання смертності населення від коронавірусу наприкінці червня

Журналіст стрічки новин

Як йдеться у повідомленні на сайті НАН, це могло статися через спекотну погоду, пише Depo.ua.

За словами науковців, у першій половині червня в Україні зафіксовано найнижчий рівень смертності за шість років (без врахування даних по летальних випадках від коронавірусу).

"Загальна смертність знизилася з досягненням рівнів, нижчих за середній рівень 2015–2019 років, а також за рівень 2020 року. Отже, очікуваний рівень смертності за сценарію, якби коронавірусну інфекцію була просто зараз повністю зупинено, ймовірно, нижчий, ніж у той самий період будь-якого з попередніх років, починаючи з 2015 року", – говориться в повідомленні.

Однак у третій декаді червня смертність зросла. Вчені припускають, що це могло статися через вплив погодних умов: як відомо, надмірна спека також може призводити до суттєвої надлишкової смертності.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, за якої причини в Україні може статися новий COVID-спалах.

Водночас головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що Міністерство охорони здоров'я фіксує в Україні хворих на коронавірус із підозрою на новий штам "Дельта" (Delta). 

З 2 липня в Україні діє рішення Кабінету міністрів щодо змін до карантинних норм для протидії поширенню коронавірусу штаму "Дельта".

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme