Вчені розповіли, які люди не хворіють на коронавірус і чому

Британські науковці з'ясували, що є група людей, які не хворіють на коронавірус, хоча можуть працювати в медустановах та наражатися на високий ризик інфікування

Журналіст стрічки новин
Вчені розповіли, які люди не хворіють на…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Як йдеться в дослідженні британських учених, такі люди мають підвищений рівень Т-клітин, тому і не хворіють на коронавірус. Водночас їхні колеги, перебуваючи в тих же умовах, легко підхоплюють хворобу.

Про це пише Depo.ua із посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Nature.

Зазначається, що на сьогодні понад 257 млн ​​людей у ​​всьому світі заразилися коронавірусом і понад 5 млн людей померли від хвороби та ускладнень. Однак деякі люди мають природний імунітет проти COVID-19.

Науковці обстежили 58 людей, які під час пандемії працювали в медзакладах Лондона та не підхопили хворобу, хоча постійно контактували із зараженими.

"Протягом чотирьох місяців спостереження у цих 58 осіб не було жодного позитивного ПЛР-тесту. У них не було виявлено антитіл, у той час, як протягом того ж періоду коронавірусом заразилися багато їхніх колег", – пояснюють вчені.

Вона проаналізували біологічні зразки досліджуваних й з'ясували, що у 20 з них був підвищений рівень Т-клітин, а у 19 осіб також відзначався високий рівень імунопротеїну IFI 27, який називають типовим раннім сигналом Sars-CoV-2.

Нагадаємо, раніше вчені назвали дві COVID-вакцини, які майже не захищають від штаму "Омікрон". Зокрема, це препарати Pfizer-BioNTech й Coronavac. Науковці вважають, що вони не сприяють достатньому виробленню сироваткових антитіл.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme