Вчені виявили у космосі таємничий об'єкт, який кожні 18 хвилин посилає потужні сигнали

Вчені виявили об'єкт, який тричі на годину випускає величезний потік енергії у вигляді радіохвиль

Журналіст стрічки новин
Вчені виявили у космосі таємничий об'єкт…
pixabay

Його вперше помітив студент австралійського університету, працюючи над дипломною роботою. Таємничий космічний об'єкт вже став об'єктом дослідження багатьох вчених.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Phys Org.

Варто додати, що вченим відомі пульсари, які випускають радіохвилі з певним проміжком, однак жоден з них не випускав імпульси кожні 18,18 хвилини. Це робить цей об'єкт дуже дивним та цікавим для вивчення.

Наразі встановлено декілька фактів про нього:

  • він розташований приблизно в 4000 світлових роках від Землі;

  • неймовірно яскравий;

  • має надзвичайно сильне магнітне поле.

Головна загадка полягає у тому, що, згідно з розрахунками, цей об'єкт просто не може мати достатньо енергії, щоб виробляти такі потужні радіохвилі кожні 18 хвилин.

Є декілька теорій, що це може бути за об'єкт. Один з варіантів – магнетар із наддовгим періодом. Це теоретично передбачений об'єкт, однак його ще жодного разу не спостерігали. Крім того, це може бути пульсуючий білий карлик. Вченим відомий лише один пульсар, що виник з білого карлика, однак його розміри значно менші. Науковці не виключають, що це може бути абсолютно новий тип астрофізичного об'єкта або штучна інопланетна споруда.

Нагадаємо, дещо раніше вчені виявили унікальну чорну діру проміжної маси. Вона була прихована всередині B023-G078 – величезного зоряного скупчення у найближчій до нас галактиці Андромеда.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme