Вчені виявили в Африці плем'я алкоголіків

Британські антропологи виявили в Африці плем'я народу мбенджеле баяка, які є алкоголіками

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Вчені виявили в Африці плем'я алкоголікі…
Фото: Pixabay

Місцеві мешканці віддають перевагу самогону, який самі й виготовляють.

При цьому, споживання спиртного значно перевищує норми ВООЗ, повідомляє Depo.ua із посиланням на журнал Plos One.

Зазначається, що причиною масового алкоголізму могли стати економічні зміни. Втім, споживання спиртного значно позначається на здоров'ї членів племені та викликає підвищення рівня насильства. Дослідники сподіваються, що інформування членів племен про шкоду алкоголю дозволить скоротити його споживання, але додають, що необхідно проводити комплексне втручання.

Уточнюється, що мбенджеле баяка – корінне плем'я мисливців та збирачів із Конго. Історично вони покладалися на натуральне господарство, але збільшення вирубки лісів та місцеві природоохоронні ініціативи змусили плем'я вести більш осілий спосіб життя. Саме це викликало хвилю масового алкоголізму.

Антропологи встановили, що майже половина членів племені значно перевищує рекомендовану норму споживання спиртного – 20 мл еталону раз на день для жінок та 30 мл для чоловіків. Найчастіше африканці пили по 2,3-4,2 порції алкоголю за раз, але кількість могла перевищувати 10 порцій. Чоловіки вживали більше алкоголю, ніж жінки.

Окрім цього, для жінок вагітність не ставала приводом відмовитися від алкоголю – близько 40% з них випивали під час виношування дитини та вигодовування груддю.

Нагадаємо, 22 серпня стало відомо, що вчені з університету Лінчепінга повідомили про зв'язок невеликої групи нейронів з алкоголізмом. Згідно з дослідженням, клітини впливають на те, чи зможе організм вчасно припинити пити спиртне.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme