Вчені дізналися, як чорний шоколад впливає на настрій людини

Вчені з Сеульського національного університету (Південна Корея) виявили, що дорослі, які з'їдають у загальній складності 30 г 85% темного шоколаду на день, щасливіші за людей, які їдять менше шоколаду чи з меншим вмістом какао

Журналіст стрічки новин
Вчені дізналися, як чорний шоколад вплив…
Фото: Рixabay

Всього у дослідженні впливу шоколаду на настрій людини взяли участь 46 учасників.

Вони їли або 30 г 85% шоколаду в день, або 30 г 70% шоколаду, або вони зовсім не їли його. Експеримент проводили протягом трьох тижнів, передає Depo.ua з посиланням на Daily Mail.

Настрій учасників вимірювали за допомогою психологічної шкали. Вона складається з 20 прикметників, які вказують на позитивні або негативні стани.

Добровольцям потрібно було оцінювати свої почуття за шкалою від одного до п'яти для кожного прикметника. Крім того, вчені також проаналізували зразки калу учасників.

Дослідження показало, що споживання темного шоколаду зменшило негативні стани настрою в групі, яка їла 85% солодощі, але не 70%. На думку вчених, це пов'язано зі складом продукту, який багатий на клітковину, залізо і "фітохімічні речовини", що підтримують імунну систему.

Зразки калу також вказали на те, мікробна різноманітність кишківника була значно вищою в групі, яка їла 85% шоколад.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, які десять продуктів послаблюють статевий потяг. Вони не тільки погіршують лібідо, а й можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme