Вчені заявили, що вакцина від COVID-19 Moderna створює більше антитіл, аніж Pfizer

Вчені встановили, що вакцина проти коронавірусу виробництва Moderna створює в тілі вдвоє більше антитіл, аніж препарат Pfizer

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Вчені заявили, що вакцина від COVID-19 M…
Фото: Pixabay

Дослідження проводилося у Бельгії. Вчені проаналізували рівень антитіл у медпрацівників, які щепилися двома дозами відповідних препаратів.

Серед них 688 осіб, які отримали вакцину Moderna, та 959 осіб, які отримали вакцину Pfizer, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Hill.

Зазначається, що серед медпрацівників, які раніше не хворіли на коронавірусу та отримали вакцину Moderna, середнє число одиниць антитіл на мілілітр склало 2 881. Відповідний показник серед щеплених Pfizer склало 1 108 одиниць на мілілітр.

Водночас серед тих, хто перехворіли на COVID-19 цей показник вище, для щеплених Moderna 3 839 та Pfizer 1 444.

На думку дослідників, різниця в рівнях антитіл може бути пов'язана з більш високим вмістом мРНК у вакцині Moderna і більш тривалим інтервалом між першою і другою вакцинацією.

Нагадаємо, дещо раніше американська фармацевтична компанія Pfizer заявила про завершальний етап стадії випробування таблеток від коронавірусу. Препарати тестуватимуть на пацієнтах із симптомами коронавірусної хвороби.

31 серпня стало відомо, що в Україні рекомендують збільшити інтервал між введенням першої та другої дози вакцини від коронавірусу

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme