"Вдалося запобігти вторгненню Путіна": Порошенко в ефірі CNN подякував Байдену за підтримку 

П'ятий президент України Петро Порошенко в ефірі американської телекомпанії CNN подякував президенту Джо Байдену за підтримку у війні з Росією 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Вдалося запобігти вторгненню Путіна": П…
Фото: petroporoshenko / Instagram

Крім цього, Порошенко також підкреслив, що у 2022 році Вашингтон говорить мовою Києва 2014 року та визнає пряму агресію Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу партії "Європейська Солідарність". 

"Сьогодні, у 2022 році, Вашингтон говорить мовою Києва часів 2014 року. Я як президент, моя команда – ми називали Путіна агресором ще 8 років тому. Ми говорили, що дії Росії – це вторгнення. Сьогодні цією мовою говорить весь світ. Тому Росія має отримати серйозну відсіч – і вже отримує", – сказав Порошенко.

Він також наголосив на тому, що завдяки підтримці США вдалося запобігти повномасштабному вторгненню Путіна.

"Я думаю, що у цій теперішній битві, коли Путін почав шантажувати Україну, шантажувати Європу та світ, так само як він шантажував у 2014 році та квітні 2021 року, він програв. І я вітаю увесь світ з цією перемогою", – сказав п'ятий президент України. 

За його словами, військові загрози та виклики для України все ще зберігається.

"Ми розрізняємо два види ескалації: жорстку та м’яку. Щодо жорсткої ескалації ми все ще маємо 140 тисяч російських солдатів вздовж українсько-російського кордону, близько 30 тисяч російських солдатів на українсько-білоруському кордоні, які знаходяться там для аншлюсу Білорусі. Сьогодні не відбувся напад, але ми маємо бути готові до нападу Путіна у майбутньому", – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше чинний президент України Володимир Зеленський заявив про відсутність деескалації з боку Росії. Він також наголосив, що Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme