Британія ввела нові санкції проти Білорусі

Велика Британія ввела пакет торгових, фінансових і авіаційних обмежень проти Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Британія ввела нові санкції проти Білору…
Фото: Рixabay

Рішення ухвалене у зв'язку з тривалим підривом демократії та порушенням прав людини. Санкції ввели у річницю початку протестів у країні.

Ці додаткові санкції слідують за призначенням, яке Велика Британія ввела 21 червня 2021 року, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Міністр закордонних справ країни Домінік Рааб зауважив, що країна не погодиться на дії режиму Лукашенко після фальсифікації президентських виборів.

"Режим Лукашенка продовжує розтрощувати демократію та порушувати права людини в Білорусі. Ці санкції демонструють, що Велика Британія не погодиться на дії Лукашенка після фальшивих виборів. Продукція державних галузей Лукашенко не буде продаватися у Великій Британії", – заявив Рааб.

Уточнюється, що пакет нових санкцій проти Білорусі охоплює:

  • Авіаційні заходи щодо запобігання білоруським авіаперевізникам перельотів або посадки у Великій Британії та заборона надання технічної допомоги флоту елітних літаків президента Лукашенка.

  • Торгові заходи щодо калію, нафтопродуктів, перехоплення та моніторинг товарів та технологій, товарів, що використовуються у виробництві сигарет, а також товарів та технологій подвійного призначення, щоб зменшити обсяг доходів, що надходять до режиму Лукашенка, і обмежити його доступ до товарів, які могли б внутрішні репресії проти білоруського населення.

  • Фінансові заходи, що забороняють купівлю переказних цінних паперів та інструментів грошового ринку, випущених білоруською державою, а також випущених державними банками, і надання кредитів.

Окрім цього, передбачається заборона надання страхування та перестрахування білоруським державним органам та зміни до політики уряду Великої Британії щодо подальшого посилення існуючого ембарго на постачання зброї.

"Ці заходи ретельно націлені на тиск на Лукашенка, його оточення та державні установи з метою змінити поведінку, мінімізуючи, наскільки це можливо, будь-які небажані наслідки для населення Білорусі", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Євросоюз назвав умову скасування санкцій проти Білорусі. Зокрема йдеться про дотримання принципів демократії і верховенства права, повагу зобов'язання з прав людини і припинення всіх репресій владою Лукашенко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme