Венедіктова просить Світовий банк допомогти повернути вкрадені в України гроші

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася із делегацією Світового банку, обговоривши, зокрема, повернення активів, незаконно виведених з України

Журналіст стрічки новин
Венедіктова просить Світовий банк допомо…
Фото: gp.gov.ua

За словами Венедіктової, у питанні повернення активів, незаконно виведених з України, важливим є досвід фахівців Світового банку.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу генерального прокурора.

"Нам потрібна спільна дорожня карта з повернення активів, а також експертна підтримка Світового банку для розробки дієвих механізмів. Також ми відкриті до обміну досвідом у сфері обігу криптовалюти", – заявила генпрокурорка.

Зазначимо, на зустрічі делегацію Світового банку очолював регіональний директор у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі. Участь у зустрічі також взяли провідний економіст та керівник програми з економічної політики Світового банку у Східній Європі Карліс Смітс і провідний фахівець банку з питань фінансового сектору Лаура Поп.

Крім повернення активів, сторони обговорили також основні напрями співпраці у сфері боротьби з корупцією.

"Корупція - це іржа, яка роз’їдає наше суспільство. Ми маємо це змінити, і це - спільна відповідальність для всіх правоохоронних та державних органів.  Боротьба з нею – надважлива для процвітання країни. Ще один ключ до успішного розвитку – судова реформа. І громадяни України, і іноземні інвестори хочуть жити за прозорими правилами в країні з верховенством права, а не корупції, знати, що вони захищені від протиправних діянь", - наголосила Венедіктова.

Вона розповіла про інші основні пріоритети роботи прокуратури на сьогодні – боротьбу з екологічними злочинами, розслідування військових і воєнних злочинів, злочинів проти дітей, захист прав інвесторів.

Банерджі високо оцінив зусилля української сторони на напрямі розвитку антикорупційної інфраструктури в державі та реформу прокуратури, відзначивши що наразі будується справді нова інституція.

Зазначимо, на закордонних рахунках заблоковані активи екс-чиновників часів Януковича на загальну суму 107,19 млн доларів, 15,87 млн євро і 135,01 млн швейцарських франків. Кошти заарештовані в таких країнах, як Австрія, Велика Британія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

Нагадаємо, 16 червня Офіс генпрокурора та Міністерство закордонних справ України заявили, що скоординують зусилля щодо повернення вкрадених активів з-за кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme