Венедіктова розповіла про перспективи справи Медведчука у суді

Звинувачення проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють в держзраді і розграбуванні держвласності в умовах війни, має хороші перспективи бути доведеним до логічного кінця

Журналіст стрічки новин

Про це в інтерв'ю естонському виданню Eesti Päevaleht розповіла генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, передає Depo.ua.

ЗМІ зазначає, що пред'явлення підозр Медведчуку вразило як українців, так і західних дипломатів, які раніше не вірили, що в Україні можуть бути покарані олігархи.

"Напевно, ніхто в Україні не припускав, що прокуратура зможе піти на такий крок. Але у нас є достатньо доказів, щоб скласти повідомлення про підозру, і ми це зробили. І я вважаю, що у нас є хороші перспективи в суді", – наголосила генпрокурор.

У підозрі йдеться, що в оточенні Медведчука за підтримки Кремля, готувалася масштабна агітаційно-пропагандистська операція в Україні.

"Я прекрасно розумію, що за цією справою уважно стежать, тому що він є впливовою людиною не тільки в Україні, а й у нашого північного сусіда. Тому ми повинні бути дуже точними у своїх кроках. Ми ще не завершили розслідування, тому поки рано говорити про деталі цієї справи, тому що вони потрібні в суді", – підсумувала Венедіктова.

Нагадаємо, у ЗМІ повідомлялося, що Офіс генпрокурора наполягатиме на продовженні домашнього арешту Медведчука.

Довідка: 13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

18 травня захист Медведчука подав апеляцію на рішення суду про домашній арешт. Офіс генпрокурора також оскаржив рішення суду про домашній арешт Медведчуку. Однак 21 травня суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Медведчука звинуватили у кількох епізодах, які можна кваліфікувати як "антиукраїнська діяльність". Зокрема, йшлося про родовище "Глибока", документацію по якому Медведчук передав окупантам, зекономивши їм роки і гроші, які вони б витратили на розробку цього родовища самостійно.

Також голова СБУ Іван Баканов звинуватив Медведчука у передачі на Росію секретної інформації про прихований підрозділ ЗСУ.

Крім того, Медведчук, за словами Баканова, намагався створити цілу мережу із завербованих на Росії українців, щоб вести через них російську пропаганду на території України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme