Венедіктова розводить руками: Розкрити замах на Шефіра по гарячих слідах неможливо

Генеральний прокурор України впевнена в тому, що розкрити замах на першого помічника президента Сергія Шефіра за "гарячими слідами" неможливо 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Венедіктова розводить руками: Розкрити з…
Фото: Ірина Венедіктова / Facebook

І це попри те, що на місці інциденту працювали не тільки слідчі, а й залучалася службова собака.

Про це Ірина Венедіктова заявила в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua

"Замах було добре організовано, люди знали що роблять, тому так швидко, виходячи з професіоналізму пострілів ми розуміємо, що дуже швидко це зробити неможливо", – сказала Венедіктова. 

Генпрокурор додала, що в автомобіль стріляли професіонали.

Замах на Сергія Шефіра скоїли у середу, 22 вересня, коли він їхав неброньованим авто студії "Квартал 95". Помічник президента був на пасажирському сидіння. Кермував автівкою водій, якій працює у Шефіра вже майже 10 років. 

У машину зробили бльше десятка пострілів. Водій отримав кульові поранення лівого стегна. Попри це, він продовжував кермувати автівкою та вивіз свого начальника у безпечне місце. Відомо, що одна із куль потрапила в колесо й останні метри автомобіль долав уже на межі своїх можливостей. 

Водія шпиталізували до найближчої лікарні. Він зараз у реанімації під опікою медиків. Сергія Шефіра правоохоронці, яких він викликав на місце події, пересадили у службове авто та відвезли у безпечне місце.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження. Ситуацію кваліфікують як замах на вбивство. Розглядають поки що три основних версії. 

Нагадаємо, 22 вересня Сергій Шефір назвав версії щодо замаху на нього "ідіотськими" та озвучив власну. Він пов'язав замах на своє життя з президентом України Володимиром Зеленським.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme