Верховна Рада звернулася до Генасамблеї ООН щодо створення трибуналу проти Росії

Верховна Рада України звернулася до Генеральної асамблеї ООН з пропозицією створити спеціальний трибунал проти злочинів режиму президента Росії Володимира Путіна

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Верховна Рада звернулася до Генасамблеї…
Фото: Верховна Рада / Facebook

За словами Голови парламенту Руслана Стефанчука, спеціальний трибунал потрібен для розслідування злочинів Росії проти України, Грузії, Молдови та інших країн.

Про це Стефанчук заявив у своєму зверненні, пише Depo.ua.

"Звертаємося до держав світу з пропозицією розірвати дипломатичні відносини з Росією і не визнавати її членом ООН. Адже в Статуті ООН йдеться виключно про миролюбиві держави, які виконують цей статут. Після здійснення варварських злочинів проти народу України Росії не місце серед цивілізованих держав світу. Контакти з нею можливі лише після зупинення агресії і зміни диктаторського кривавого режиму", – наголосив він.

Окрім цього, Рада закликає країни світу визнати Росію державою-терористом та не визнавати легітимність Путіна.

"Ми дякуємо нашим міжнародним партнерам за пекельні санкції проти країни агресора. І вкотре закликаємо негайно закрити небо над Україною!" – додав Голова ВР.

Додамо, напередодні президент України Володимир Зеленський закликав генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша визнати російське вторгнення та бойові дії геноцидом українського народу. Окрім цього Зеленський закликав позбавити Росію права голосу в Радбезі ООН.

Зауважимо, раніше Росія наклала вето на резолюцію ООН про припинення війни з Україною. Згідно з результатами голосування, 11 країн-членів Радбезу виступили за прийняття резолюції, одна країна виступила проти, три країни, в тому числі Китай, – утрималися від голосування.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 26 лютого українські військові ліквідували понад 3 500 російських окупантів і знищили майже тисячу одиниць російської військової техніки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme