Від початку російського вторгнення в Україні загинули 144 дитини

Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинуло 144 дитини

Редактор стрічки новин
Від початку російського вторгнення в Укр…
Фото: Pixabay

144 дитини станом на ранок 29 березня загинуло в Україні через збройну агресію російської федерації. Ще понад 220 дітей отримали поранення.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора. 

Найбільше постраждало дітей у Київській - 68, Харківській - 49, Донецькій - 54, Чернігівській - 38, Миколаївській - 30, Луганській - 28, Запорізькій - 22, Житомирській – 15, Сумській - 15, Херсонській - 25 областях та місті Київ -16. Також встановлюються дані щодо загиблих та поранених дітей у місті Маріуполі.

Зокрема, 28 березня в Луганській області від отриманих мінно-вибухових травм загинула 3-річна дитина. Того ж дня внаслідок обстрілу селища в Запорізькій області окупанти поранили трьох цивільних осіб, серед яких дитина.

"Через бомбардування та обстріли пошкоджено 773 заклади освіти, 75 з них зруйновано повністю. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській областях, м. Києві, Миколаївській, Житомирській, Сумській, Київській та Херсонській областях", – йдеться у повідомленні. 

У Офісі генпрокурора наголошують, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Скільки дітей загинуло внаслідок війни в україні

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ оголосило про старт проекту з відеофіксації всіх воєнних злочинів росії. Це має допомогти кожному постраждалому у війні в Україні громадянину отримати компенсацію від країни-агресорки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme