Від рук російських загарбників загинуло уже 139 українських дітей

Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинуло 139 дітей

Редактор стрічки новин
Від рук російських загарбників загинуло…
Фото: Pixabay

139 дітей станом на ранок 27 березня загинуло в Україні через збройну агресію російської федерації. 205 дітей отримали поранення.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора. 

Найбільше постраждало дітей у Київській – 65, Харківській – 45, Донецькій – 53, Чернігівській – 38, Миколаївській – 29, Луганській – 25, Запорізькій – 19, Херсонській – 21, столиці – 16, Житомирській – 15 та Сумській – 14 областях.

Зокрема, 25 березня військовослужбовці ЗС РФ, із застосуванням важкої артилерії обстріляли с. Велика Олександрівка, Бериславського району, Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинула 4-річна дитина.

26 березня двоє дітей отримали поранення через обстріл окупантами м. Мелітополя Запорізької області. Того ж дня військовослужбовці рф відкрили вогонь по місту Боярка в Київській області, внаслідок чого дитина отримала поранення.

"Щоденні бомбардування та обстріли призвели до пошкоджень 733 закладів освіти. 74 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ", – йдеться у повідомленні. 

У Офісі генпрокурора наголошують, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Злочини росії в україні

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ оголосило про старт проекту з відеофіксації всіх воєнних злочинів росії. Це має допомогти кожному постраждалому у війні в Україні громадянину отримати компенсацію від країни-агресорки.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme