Від Зеленського вимагають закрити телеканал "НАШ"

Електронна петиція активіста Сергія Стерненка про застосування санкцій проти телеканалу "НАШ" набрала необхідні 25 000 підписів
 

Журналіст відділу новин
Від Зеленського вимагають закрити телека…
Фото: Gazeta.ua

6 січня 2022 року активіст Сергій Стерненко створив петицію з вимогою до президента Володимира Зеленського "про застосування санкцій проти телеканалу "НАШ", який поширює російську пропаганду".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сторінку петиції на президентському порталі.

Петиція про закриття телеканалу "НАШ"

"З метою захисту національної (та інформаційної зокрема) безпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора, прошу президента України невідкладно ініціювати на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання про застосування санкцій проти телеканалу "НАШ" з подальшим припиненням його мовлення на території України", – звучить вимога петиції.

У тексті петиції сказано, що Євгеній Мураєв, реальний власник телеканалу "НАШ", неодноразово в його ефірі заперечував факт російської агресії, називаючи міжнародний збройний конфлікт, що був розв'язаний Російською Федерацією проти України у 2014 році "громадянською війною". Також персонал телеканалу включав у ефір представника російських окупаційних сил РФ Родіона Мірошника, котрий у прямому ефірі заявляв, що нібито Донбас не є частиною України. А Олена Бондаренко в ефірі телеканалу "НАШ" називала Збройні сили України "злочинцями, що вбивають своїх громадян".

У тексті петиції зазначається, що ведучі та запрошені гості телеканалу регулярно розпалюють ворожнечу за національною ознакою проти українців та релігійну і расову нетерпимість, у зв'язку із чим Національна рада з питань телебачення і радіомовлення неодноразово застосовувала штрафні санкції щодо телеканалу.

"Однак, попри чисельні прояви антиукраїнської, антидержавної діяльності телеканалу "НАШ", він продовжує здійснювати мовлення на території України та поширювати російську пропаганду, а члени РНБО не ініціювали питання про застосування санкцій проти фізичних і юридичних осіб, які здійснюють контроль над телеканалом", – пояснює Стерненко.

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року активіст Сергій Стерненко створив петицію, у якій пропонував заборонити в'їзд на територію України громадянам Росії.

11 листопада петиція набрала необхідні голоси та мала надійти на розгляд президенту, однак цього не відбулося, через що 25 листопада Стерненко звинуватив президента України Зеленського у недотриманні вимог закону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme