Видання "Білоруський партизан" визнали "екстремістським"

Режим де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка визнав незалежне видання "Білоруський партизан" "екстремістським"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Видання "Білоруський партизан" визнали "…
Фото: ЕРА

Окрім самого видання до переліку екстремістських матеріалів також потрапили всі облікові записи редакції у соціальних мережах.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву редакції видання.

Зазначається, що суд Залізничного району Гомеля ухвалив відповідне рішення ще 12 листопада. Зараз видання офіційно внесено до "Республіканського списку екстремістських матеріалів" на сайті Мінінформу Білорусі.

"Ми впевнені, що свобода думок не може вважатися екстремізмом. Ми впевнені, що злагода у суспільстві не досягається шляхом заборон та цензури. Ми думатимемо, що робити далі", – наголосили у редакції видання.

Нагадаємо, раніше де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко затвердив зміни до законів про засоби масової інформації і про проведення масових заходів. Нові закони обмежують право білорусі на протест, а також введені нові обмеження щодо роботи ЗМІ в країні.

Як відомо, у Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme