UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Відкликання Разумкова: Спікер розповів, що роблять з нардепами, які не хочуть голосувати "за"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що народних обранців, які виступають проти його відкликання й не хочуть голосувати "за", викликають на Банкову

Журналіст відділу новин
Відкликання Разумкова: Спікер розповів,…
Фото: Скріншот

Там їм розповідають, що і як треба робити у Верховній Раді.

Про це Разумков розповів в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

Він, відповідаючи на питання співголови фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко щодо відкликання з посади спікера напередодні дня народження (8 жовтня, – ред.), зауважив, що гарно ставиться "до подарунків".

"Дійсно, це буде відбуватися напередодні мого дня народження… Я гарно ставлюся до подарунків, особливо, до дешевих... Я абсолютно нормально до цього ставлюся. Могли і 8-го проголосувати. Теж було б непогано", – сказав Разумков.

Водночас він наголосив, що погано ставить до іншого.

"Я погано ставлюся до іншого. Я погано ставлюся до того, що депутатів, які не хочуть голосувати за мою відставку, сьогодні викликають в ті чи інші будівлі… Наприклад, на Банкову. І починають їм розповідати – як треба, і що треба робити в парламенті... Хочете зі мною посперечатися – давайте сперечатися. Навіщо ви людей чіпаєте", – підсумував Разумков.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада почала процедуру звільнення Разумкова за поданням нардепа Давида Арахамії.

Згодом у Раді заявили, що "слуги" можуть відсторонити Разумкова з посади спікера до його відставки.

5 жовтня Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань на два дні.

6 жовтня народні депутати вирішили, що під час розгляду питання про відкликання з посади Разумкова головуючим буде нардеп від "слуг" і голова комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Питання відставки спікера Ради можуть розглянути вже сьогодні, 7 жовтня.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme