"Зволікати не буду": Разумков відреагував на ініціативу "слуг" щодо його відставки

Спікер Верхоної Ради Дмитро Разумков відреагував на вимогу "слуг народу" щодо надання підписних листів за його відставку

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Зволікати не буду": Разумков відреагува…
Фото: Скріншот

Разумков заявив, зокрема, що це було очікувано.

Про це голова Ради написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади голови Верховної Ради України", – написав Разумков.

Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія – "одразу розписав документ на апарат ВРУ". 

"Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи", – наголосив спікер.

Насамкінець Разумков побажав "слугам народу" продуктивної роботи у Трускавці.

Крім того, Разумков оприлюднив фотокопію відповідного листа від імені Арахамії.

"Прошу вас дати доручення відповідним структурним підрозділам апарату ВРУ видати підписні листи для збору підписів народних депутатів України під пропозицією про відкликання голови ВРУ Разумкова Д.О", – йдеться у документі.

Лист Арахамії щодо підписних листів на звільнення РазумковаНагадаємо, 18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

Водночас спікер Ради заявив, що відкликати його з посади може лише парламент, оскільки для цього є спеціальна процедура. Разумков повідомив, що станом на тепер така процедура запущена не була, і ніхто з народних депутатів не звертався до нього з такою пропозицією.

Після цього ЗМІ повідомили, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці (1-3 жовтня), і голоси за це нібито дійсно є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Дещо раніше сьогодні, 30 вересня, стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова – "Слуги народу" просять підписні листи за його відставку.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Крім того, вже продовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являється інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентується увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом. 

Читайте також: Під Штучним приводом: Як "слуги" спробують зняти Разумкова і який законопроект сховали за цим скандалом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme