У Раді розпочали процедуру звільнення Разумкова: "Слуги народу" просять підписні листи за його відставку

Глава пропрезидентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія направив звернення до спікера парламенту Дмитра Разумкова, щоб той дав доручення відповідним підрозділам Апарату Верховної Ради видати йому підписні листи для збору підписів щодо зняття з посади очільника парламенту

Журналіст стрічки новин
У Раді розпочали процедуру звільнення Ра…
Фото: Telegram-канал Верховної Ради

У листі, який направив Арахамія Разумкову, йдеться про те, що відповідно до ч. 1 ст. 76 Закону "Про Регламент Верховної Ради" спікер парламенту може бути відкликаний з посади у будь-який час "на його прохання або у зв'язку з незадовільною його роботою на посаді". 

Про це повідомив у Telegram голова фракції "Голос" Ярослав Железняк, інформує Depo.ua.

"Ну що, let the show begin! Арахамія запросив підписні листи для зняття глави парламенту. Додайте в програму Трускавця інтерактивне завдання – збери 150 підписів", – написав Железняк.

У Раді почали процедуру відставки Разумкова

звернення до Разумкова

Зазначимо, що чутки про відставку Разумкова ширяться вже не перший місяць. Однак останнім часом "Слуги народу" почали активніше натякати йому на звільнення. Приводом для цього був, зокрема, законопроект про олігархів. Через нього навіть між Разумковим, віце-спікером парламенту Русланом Стефанчуком та Арахамією сталася словесна перепалка у прямому ефірі телебачення. Тоді ж нардепи наголосили, що знайдуть голоси для відставки Разумкова.

Разумков був один з тих, хто виступав проти ухвалення закону про олігархів в чинній редакції. Зокрема, він просував тезу, що визначати, хто такий олігарх, має не Рада нацбезпеки й оборони, а Національне бюро з питань запобігання корупції. Він спрямував законопроект після першого читання до Венеціанської комісії на експертизу, яка надасть свій висновок лише у грудні. Через це Разумков став об'єктом критики нардепів з монобільшості. Однак документ у відсутність спікера таки поставили в порядок денний, й вже 23 вересня Верховна Рада ухвалила його в цілому. Закон підтримали 279 депутатів. Сам Разумков заявив, що закон про олігархів можуть заблокувати у Конституційному Суді.

У "Слузі народу" сказали, що, якщо Разумков був би й цей час в Раді, але не підтримав би документ, то це б остаточно зіпсувало його відносини з фракцією

Цікаво, що в цьому ж ефірі Разумков заявив, що на лікарняному йому почали раптово змінювати державну охорону, однак він наголосив, не сприймає це як тиск.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці, і голоси за це нібито є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme