"Відпочили, водички попили": Разумков потролив "слуг" на погоджувальній раді 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розпочав погоджувальну раду 4 жовтня з сарказму у бік депутатів від фракції "Слуга народу"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Відпочили, водички попили": Разумков по…
Фото: Дмитро Разумков / Instagram

Спікер потролив поїздку парламентарів від провладної більшості на партійні збори в Трускавець й дав зрозуміти, що не переймається чутками про власну відставку.

Про це Дмитро Разумков заявив під час вступної промови на погоджувальній раді ВРУ, передає Depo.ua

"Я радий вас вітати на погоджувальній раді. Бачу, що всі відпочили? Водички попили й готові до роботи", - сказав Разумков.

Також спікер додав, що підписні листи на прохання спочатку фракції "Слуга народу", а потім – і народного депутата Давида Арахамії були видані.

"Аж два пакети, щоб усім вистачило для заповнення. Ну, щоб навєрняка", – додав голова парламенту.

Крім цього, Разумков прокоментував чутки про начебто свою відставку із займаної посади.

"Щодо інформації у ЗМІ про те. що голосування має відбутися у вівторок-середу. Хочу нагадати. що ми всі живемо з вами за регламентом. І процедура відкликання з посади відбувається за регламентом, згідно 76 та 77 статей. Інакшого не буде. Поки я голова ВРУ, – тут буде працювати закон", – підкреслив голова ВРУ.

Нагадаємо, дещо раніше "слуги народу" визначилися з датою, коли почнуть процедуру відставки Дмитра Разумкова. За інформацією джерел низки ЗМІ, головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є буцімто чинний перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme