Відставка Разумкова: Як насправді українці ставляться до спікера Верховної Ради 

Станом на тепер українцям, фактично, байдуже, чи відбудеться відставка голови Верховної Ради Дмитра Разумкова

Журналіст відділу новин
Відставка Разумкова: Як насправді україн…
Фото: Скріншот

26% опитаних громадян зазначили, що їм важко відповісти, чи підтримують вони відставку спікера.

Про це свідчать результати нового соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (УІМ), проведеного спільно з New Image Marketing Group, на тему "Ставлення до дострокової відставки окремих національних та місцевих органів влади", передає Depo.ua.

Водночас повністю підтримують таке рішення 22% респондентів, скоріше підтримують – 20%, а скоріше не підтримують – 21% опитаних.

Щодо вікового розполілу, то найменшою підтримкою Разумков користується серед вікової категорії 28-35 років. Там 21% повністю підтримують його відставку, а 31% – скоріше підтримують.

Найбільше ж його підтримують респонденти віком 45+: 38% не підтримують його відставку і ще 23% зазначили, що їм важко відповісти на це питання.

Відставка Разумкова: Як насправді українці ставляться до спікера Верховної Ради 

Чи підтримують українці відставку Разумкова

Нагадаємо, дещо раніше лідер парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія запевнив, що підстав для звільнення спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з посади немає, оскільки президентська партія задоволена його роботою.

За словами Арахамії, у "Слуги народу" з Разумковим "нормальні робочі стосунки".

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Крім того, вже продовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являється інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентується увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошують, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом. 

Самого Разумкова також неодноразово питали про імовірну відставку.

Ще 25 червня Разумков прокоментував чутки про свою відставку і сказав, чи є життя після Ради. Він повідомив, що сам іти з посади не планує, а також наголосив, що не отримував від нардепів підписні листи для збору голосів на власне звільнення.

11 серпня народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Качура повідомив, що його колеги не планують відправляти Разумкова у відставку.

Читайте також: Партія Разумкова: Чи зможе спікер стати антиподом "слуг"

Мистецтво створювати ворогів: Як Зеленський робить з Разумкова і Кличка кандидатів в президенти

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme