Україну виключили з "зеленого" списку ЄС: У МЗС пояснили, чи закриється Європа

У п'ятницю, 5 листопада, посли країн Європейського Союзу все ж вирішили виключити Україну з країн "зеленого" списку для подорожей в умовах пандемії

Журналіст стрічки новин
Україну виключили з "зеленого" списку ЄС…
Фото: Рixabay

Хоча рішення було ухвалено сьогодні, офіційно про нього оголосять на початку наступного тижня.

Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter, передає Depo.ua.

"Посли ЄС сьогодні вранці вирішили виключити Україну з рекомендованого ЄС зі списку безпечних для подорожей країн в умовах COVID-19. Рішення буде офіційно оформлено на початку наступного тижня", – написав Йозвяк.

Україну виключили з "зеленого" списку ЄС

На цей твіт оперативно відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він заявив, що таке рішення ще не означає повного закриття кордонів ЄС для мандрівників з України.

"Після виключення України з "зеленого" списку ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців", – наголосив голова МЗС.

У МЗС пояснили, чи закриється Європа для України

Нагадаємо, 29 жовтня Європейський Союз оголосив результати чергового перегляду переліку держав та територій, щодо яких рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії. Тоді Україну залишили у "зеленому списку" ЄС та додали до переліку чотири країни.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme