Виконання Мінських угод і рішень "Нормандської четвірки": Україна передала Німеччині й Франції детальну інформацію

Володимир Зеленський прийняв радників лідерів Франції та Німеччини, які прибули до Києва для переговорів з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком

Журналіст відділу новин
Виконання Мінських угод і рішень "Норман…
Фото: Прес-служба ОП

Радник канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнс Плетнер і дипломатичний радник президента Франції Еммануель Бонн відвідали Київ згідно з домовленостями, досягнутими під час відеоконференції 4 січня цього року, після переговорів, які вони провели в Москві, – у межах продовження діалогу в "нормандському форматі".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Важливо, що Україна передала Німеччині та Франції детальну інформацію щодо імплементації сторонами Мінських домовленостей та рішень останнього саміту 2019 року.

Зазначається, що в цілому в межах зустрічі відбувся широкий обмін думками щодо шляхів активізації спільної роботи в межах "нормандського формату".

Зеленський привітав зусилля, яких партнери України в "нормандському форматі" продовжують докладати для практичного виконання домовленостей лідерів, досягнутих під час Паризького саміту "Нормандської четвірки" у грудні 2019 року.

"Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн", – наголосив він.

Крім того, співрозмовники:

  • обмінялись думками щодо поточної ситуації;

  • продовжили обговорення подальших кроків з метою мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, а також деескалації ситуації на кордонах України.

Єрмак підтвердив, що українська сторона залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання, а також наголосив на необхідності забезпечення:

  • дотримання режиму повного припинення вогню;

  • здійснення подальших етапів взаємного звільнення утримуваних осіб;

  • відкриття КПВВ;

  • виконання інших рішень Паризького саміту лідерів "Нормандської четвірки".

Насамкінець сторони домовились продовжити підтримувати контакти в межах "нормандського формату" на рівні радників з метою узгодження модальностей організації наступного саміту лідерів країн – учасниць "нормандського формату".

Нагадаємо, дещо раніше радник канцлера Німеччини Олафа Шольца Єнс Плетнер анонсував розмову з заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком щодо України у січні. Про зустріч сторони домовилися під час телефонної розмови.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme