Вітренко розкритикував процес відбору незалежних членів наглядової ради

Голова правління НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко закликав якомога скоріше відібрати всіх незалежних членів наглядової ради

Журналіст стрічки новин

Він наголосив, що це треба зробити через відкритий та конкурентний процес, через оцінку заслуг кандидатів і користі, яку вони можуть принести українському народові.

Коментуючи цей процес Вітренко згадав про відбір незалежних членів наглядової ради у 2017. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на допис Вітренка у Facebook.

"Не було відкритого, конкурентного процесу відбору незалежних членів наглядової ради НАКу. Їх просто запропонували посольства відповідних країн разом з представниками МФО. Потім без конкурсу одного незалежного члена наглядової ради призначив уряд Гройсмана. Потім незалежних членів перепризначили. Потім ще раз. Потім ще раз", – згадує голова правління.

За його словами, це призвело до того, що серед незалежних членів немає "жодного з профільною (нафтогазовою) освітою та виробничим досвідом, жодного з юридичною освітою та досвідом, доброго сертифікованого фахівця з міжнародних стандартів фінансової звітності, навіть просто жодного фахівця з досвідом роботи в Україні". Як відомо, незалежні члени фактично мають більшість у наглядовій раді.

"Якщо ми щиро підтримуємо наглядову раду як інституцію, а не як персоналій, і якщо ми дійсно за реформу корпоративного врядування в інтересах українського народу, то давайте підтримувати проведення якомога скоріше справжнього конкурсу на всіх незалежних членів наглядової ради", – наголосив Вітренко.

Він зауважив, що нова наглядова рада, обрана відповідно до керівних принципів ОЕСР, зможе визначитися з кандидатурою керівника НАКу через відвертий, конкурентний на заснований на заслугах процес

Вітренко розкритикував відбір членів наглядової ради "Нафтогазу"

Вітренко розкритикував відбір членів наглядової ради "Нафтогазу"

Нагадаємо, 27 липня Вітренко повідомив, що компанія у першому кварталі може отримати 105 млрд грн збитків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme