Віце-прем'єрка пояснила, чому треба провести референдум про вступ у НАТО

Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина пояснила, чому в Україні треба провести референдум про вступ у НАТО

Журналіст стрічки новин
Віце-прем'єрка пояснила, чому треба пров…
Фото: Facebook Ольги Стефанішиної

Референдум може стати контраргументом для західних партнерів про те, що суспільство і політики не розділені щодо цієї мети.

За її словами, у 2008 році, це стало одним з аргументів, щоб не дати Україні ПДЧ. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю Стефанішиної для видання "Слово і діло".

"Якщо говорити саме про зріз волевиявлення народу – це дуже важливо, тому що в 2008 році одним з контраргументів, щоб Україна не отримала ПДЧ, було, що країна розділена: немає єдності в підтримці членства України в НАТО. Тому мова йде не тільки про народовладдя: результати референдуму будуть служити контраргументом для західних партнерів про те, що ні суспільство, ні політики не розділені щодо цієї мети", – наголосила вона.

Політик зауважила, що Україна готова до отримання плану дій для членства, оскільки багато його елементів впроваджуються в країні.

"У нас є річні національні програми, які за формою і за змістом відповідають плану дій щодо членства. У нас є статус партнера з розширеними можливостями НАТО. Україна вже бере участь у всіх видах міжнародних військових і невійськових навчань в рамках НАТО", – додала Стефанішина.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський та лідер США Джо Байден обговорили перспективи України в НАТО. Байден підтримує вступ України в НАТО, але як і коли це відбуватиметься, сторони не обговорювали.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme