Визнання "Л-ДНР" Росією готують за сценарієм, відпрацьованим у Грузії, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Кремль готує визнання ОРДЛО за сценарієм, відпрацьованим раніше в Грузії

Журналіст відділу новин
Визнання "Л-ДНР" Росією готують за сцена…
Фото: Скріншот

Крім того, Резніков закликав мешканців тимчасово окупованих територій не вірити російській дезінформації та фейкам.

Про це він заявив під час години запитань до уряду в парламенті 18 лютого, передає Depo.ua.

За словами Резнікова, Кремль готує визнання "ДНР" і "ЛНР" незалежно від того, чи вдасться цей сценарій втілити.

"Просто щоб мати цей варіант на столі. Вчора близько 21:40 знову було обстріляно Станицю Луганську – пошкоджено газогін і будинок. Обстрілювали Щастя, Попасну. На території ОРДЛО вночі окупаційна адміністрація залякувала людей, що ЗСУ начебто готуються до наступу. Це фейкова інформаційна робота", – зауважив урядовець.

Він наголосив, що Україна рухатиметься виключно політико-дипломатичним шляхом, адже в Криму та ОРДЛО – наші громадяни, яких не будуть піддавати небезпеці. 

"Звертаюсь до мешканців Донецька, Луганська та інших міст. Люди, не бійтеся! Не Україна ваш ворог, а ті, хто начебто ховається за стінами вашими. Не вірте чутками про український наступ", – підсумував Резніков.

Нагадаємо, депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано.

14 лютого стало відомо, що провладна партія "Єдина Росія" внесла на розгляд Держдуми другий проект постанови про визнання "ДНР" і "ЛНР". При цьому профільний комітет законодавчого органу РФ підтримав обидва проекти постанов.

15 лютого Верховна Рада України підтримала проект постанови щодо звернення ВРУ до низки міжнародних організацій щодо спроби визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР".

Того ж дня Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна.

Аналогічний проект постанови, поданий "єдиноросами", депутати відхилили. Він передбачав попередні консультації щодо визнання "Л-ДНР" із МЗС РФ. Це дозволяло "підвісити" питання на тривалий час.

Згідно з ухваленим більш "жорстким" проектом постанови від комуністів, звернення щодо визнання Росією "Л-ДНР" має бути передане безпосередньо Путіну.

17 лютого Зеленський назвав ймовірне визнання Росією "Л-ДНР" підняттям ставок.

Зазначимо, що за оцінками українських правозахисників, шанс визнання так званих "республік" Росією – "доволі високий".

Читайте також: Держдума просить Путіна визнати "Л-ДНР": До чого готуватися Україні

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme