Зеленський назвав ймовірне визнання Росією "Л-ДНР" підняттям ставок

Президент України Володимир Зеленський вважає ймовірність визнання лідером Росії Володимиром Путіним окупаційних адміністрацій "Л-ДНР" підняттям ставок перед переговорами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський назвав ймовірне визнання Росі…
Фото: ОП

За його словами, таким чином Росія хоче висунути умови щодо України та НАТО.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Зеленського для "РБК-Україна".

"Так, я вважаю, що підвищуються ставки. Росія висуває партнерам умови з приводу України і НАТО. А ті якось з ним ведуть переговори, сподіваюся, відстоюючи наші інтереси. Думаю, люди підвищують ставки. Але визнання т.зв. "ЛДНР" – це односторонній вихід з "Мінська", – наголосив він.

Водночас президент висловив сумніви, що таким чином Росія хоче надати "Л-ДНР" суб'єктність.

"Це дуже схоже на Придністров'я. У цьому я не побачив від РФ ніякого новаторського ходу. Або вони підвищують ставки, або хочуть вже закрити цей кейс, мовляв, ну не вийшло, буває", – додав Зеленський.

Зауважимо, напередодні Україна звернулася до Ради безпеки ООН через постанову Державної думи Росії про визнання "Л-ДНР".

Нагадаємо, що Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна 15 лютого.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що звернення до Путіна про визнання Росією "Л-ДНР" є "подарунком Україні". На думку нардепа, на тлі ймовірного визнання Росією "Л-ДНР" Україна отримує "юридичну зачіпку" в межах Мінського процесу. 

Довідка: У січні 2022 року депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано. Аналогічний проект постанови, поданий "єдиноросами", депутати відхилили. Він передбачав попередні консультації щодо визнання "Л-ДНР" із МЗС РФ. Це дозволяло "підвісити" питання на тривалий час.

Згідно з ухваленим більш "жорстким" проектом постанови від комуністів, звернення щодо визнання Росією "Л-ДНР" має бути передане безпосередньо Путіну.

Читайте також: Держдума просить Путіна визнати "Л-ДНР": До чого готуватися Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme