Визнання Росією "Л-ДНР" означатиме її вихід із Мінських угод, – МЗС України

Росія у разі визнання незаконних утворень в ОРДЛО нестиме повну відповідальність за руйнування процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України
 

Журналіст відділу новин
Визнання Росією "Л-ДНР" означатиме її ви…
Фото: МЗС України

Потенційне визнання Росією незаконних утворень "Л-ДНР" буде означати її свідомий вихід з Мінських домовленостей.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Ніколенко зазначив, що такий крок завдасть серйозного удару політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого зараз активно працюють Україна та її партнери.

Речник МЗС також зауважив, що визнання так званих "Л-ДНР" не матиме жодних правових наслідків.

"Росії не вдасться видати російську окупаційну адміністрацію на тимчасово окупованих територіях в Луганській та Донецькій областях за "незалежні суб’єкти", так само як і приховати свою участь як сторони збройного конфлікту на Донбасі. Натомість підтримка президентом Росії постанови Держдуми РФ матиме набагато ширші руйнівні наслідки для міжнародного правопорядку та глобальної архітектури безпеки. Тому Росія має вибір: або йти шляхом деескалації та дипломатичного діалогу, або відчути на собі рішучу консолідовану відповідь міжнародної спільноти", – застеріг речник МЗС.

У МЗС України також закликали Москву зайняти конструктивну позицію задля досягнення прогресу в рамках існуючих переговорних форматів.

"В іншому випадку Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту", – наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, 15 лютого Державна дума Російської Федерації підтримала звернення до Володимира Путіна щодо визнання "ДНР" і "ЛНР".

Незадовго до цього прес-секретар очільника РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі поки що не коментуватимуть проект звернення Держдуми до глави держави щодо визнання "ДНР" і "ЛНР". За його словами, спершу Державна дума Росії має ухвалити відповідний документ. А партія Путіна в Держдумі заявлюла, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав заклик Держдуми до президента Росії Володимира Путіна щодо визнання "Л-ДНР" ескалаційною дією.

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme