Визнання Росією "Л-ДНР": Як відреагував Китай

На екстреному засіданні Ради безпеки ООН Китай виступив із короткою заявою щодо визнання Росією "ДНР" і "ЛНР"

Журналіст відділу новин
Визнання Росією "Л-ДНР": Як відреагував…
Фото: Рixabay

Постпред КНР Чжан Цзюнь заявив, що на тлі інформації про визнання РФ "Л-ДНР" "всі зацікавлені сторони мають проявляти стриманість та уникати будь-яких дій, що можуть посилити напруженість".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на трансляцію засідання Радбезу ООН.

"Ми вітаємо і заохочуємо всі зусилля, а також закликаємо всі зацікавлені сторони продовжувати діалог і консультації і шукати розумні рішення для розв'язання проблем один одного на основі рівності і взаємної поваги", – наголосив Чжан Цзюнь.

Він додав, що ситуація, яка склалась в Україні, є результатом багатьох складних факторів.

"Китай завжди займає свою позицію по суті справи. Ми вважаємо, що всі країни мають вирішувати міжнародні суперечки мирними засобами відповідно до цілей і принципів статуту ООН", – підсумував він.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР".

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Повідомлялося також, що Рада безпеки ООН зібралась на екстрене засідання у зв'язку з визнанням так званих "Донецької та Луганської народних республік".

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme