Воєнні дії Росії наймасштабніші з часів завершення "холодної війни", – НАТО

У НАТО заявили, що поточне посилення російського угруповання на території Білорусі є наймасштабнішим за весь з моменту завершення "холодної війни"

Журналіст стрічки новин

За словами генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга, на тлі загрози вторгнення Росії в Україні він обговорив пересування військових РФ з прем’єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевскі.

Про це він заявив на брифінгу, передає Depo.ua.

"Ми щойно обговорили триваюче військове нарощування Росії в Україні та навколо неї, яке зараз включає набагато більше ніж 100 тисяч військових. Протягом минулих днів ми бачили суттєвий рух російських військових сил в Білорусь, що є найбільшим російським розгортанням там з часів "холодної війни", – розповів очільник НАТО.

Він зауважив, що ця присутність включає 30-тисячне військове угруповання, спецназ та сили спеціальних операцій, бойові літаки, включаючи Су-35, ракети подвійного призначення Іскандер та системи ППО С-400.

"Ми говоримо про широкий спектр сучасних військових спроможностей. Все це буде поєднано із щорічним російським навчанням російських ядерних сил, яке, як очікується, відбудеться протягом цього місяця", – додав Столтенберг.

Нагадаємо, дещо раніше у російському Міноборони показали польовий табір своїх військових у Білорусі. У відомстві зазначили, що російські військові завершили розгортати табір 1 лютого.

2 лютого війська Росії та Білорусі взялись перевіряти сили реагування Союзної держави. Йдеться про старт етапу бойового злагодження.

Довідка: Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який триватиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Планується також організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триватиме з 10 до 20 лютого. В його межах планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme