"Вони взагалі не миротворці": Генсек ООН виступив з жорсткою заявою про війська РФ на Донбасі

Події, які відбуваються в окремих районах Донецької та Луганської областей, не підпадають під визначення геноциду

Редактор стрічки новин

А присутність російських військ на окупованому Донбасі не має нічого спільного з миротворчими місіями.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш, передає Depo.ua з посиланням на заяву, оприлюднену на сайті Організації.

"Геноцид – це злочин, який має чітке визначення, і використовувати це визначення слід відповідно до міжнародного права. Я думаю, це не той випадок", – сказав Ґутерріш.

Він додав, що ООН не вважає миротворцями російських військовослужбовців, які увійшли на територію, контрольовану дотепер угрупованнями "ДНР" та "ЛНР".

"Коли війська однієї країни входять на територію іншої країни без її згоди, вони не безсторонні миротворці. Вони взагалі не миротворці", – сказав генеральний секретар ООН.

Ґутерріш закликав Росію повністю дотримуватися Статуту ООН. 

"Принципи Статуту ООН – це не меню a la carte. Їх не можна застосовувати вибірково. Держави-члени ООН прийняли їх усі і повинні дотримуватися їх усіх".

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

22 лютого Державна дума та Рада федерації ратифікували договори про "дружбу та співпрацю" з угрупованнями "ДНР". Крім того, Рада федерації дозволила ввести туди російські війська.

 

США, Євросоюз, Велика Британія, Німеччина, а також Японія, Австралія та Канада запровадили санкції проти Росії через нову ескалацію агресії проти України.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme