ВООЗ додало до списку небезпечних новий штам "Мю"

Всесвітня організація охорони здоров'я додала новий штам коронавірусу "Мю" до списку потенційно небезпечних, які підлягають відстеженню

Журналіст стрічки новин
ВООЗ додало до списку небезпечних новий…
Фото: Рixabay

Цю мутацію вперше виявили у Колумбії. Нині вона найбільше поширена там та в Еквадорі.

За попередніми оцінками, штам "Мю", може виявитись стійким до нинішніх вакцин, передає Depo.ua з посиланням на  France 24

"Варіант "Мю" має сукупність мутацій, які вказують на потенційні властивості імунного ухилення", – зазначається у бюлетені ВООЗ.

Водночас для кращого розуміння такої можливості потрібні подальші дослідження.

Штам "Мю", відомий в науці як B. 1. 621, вперше виявили у січні. Тоді його класифікували як варіант, який викликає цікавість.

Науковці занепокоєні цим штамом, скільки в ньому міститься генетична зміна P681H, пов'язана з більшою заразністю. Вперше її виявили у штамі "Альфа". Крім того, серез інших мутацій "Мю" має E484K і K417N – вони можуть допомоги ухилятися від імунного захисту, що дасть цьому штаму перевагу перед "Дельта".

За даними ВООЗ, глобальна поширеність цієї мутації знизилась до менш ніж 0,1% серед зареєстрованих випадків зараження. У Колумбії цей показник — 39%.

Загалом організація моніторить 5 мутацій COVID-19. Найбільш небезпечним вважається штам "Дельта", який виявили торік в Індії і нині він найпоширеніший у світі.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ заявили, що новий африканський штамп коронавірусу боятися не варто. В організації не викликає занепокоєння новий південноафриканський штам коронавірусу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme