ВООЗ схвалила десяту вакцину проти COVID-19: Що відомо про препарат 

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного використання вакцину проти коронавірусу Nuvaxovid від Novavax

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
ВООЗ схвалила десяту вакцину проти COVID…
Фото: Рixabay

Відомо, що нову вакцину проти коронавірусу Novavax разом з фондом Коаліція інновацій у сфері готовності до епідемії (CEPI).

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ВООЗ.

Nuvaxovid виготовляється за тією ж технологією, що й Covovax. Це вакцини на основі отриманого в лабораторії спайкового білка вірусу SARS-CoV-2.

Обидві вимагають введення двох доз одному пацієнтові й зберігання за температури 2-8 °C.

Європейський регулятор радить використовувати ці вакцини для людей у віці від 18 років. Також регулятор попереджає про побічні ефекти від вакцини та застерігає під час використання.

Так, новий препарат для щеплення не варто водити особам, які страждають на гостре важке гарячкове захворювання або гостру інфекцію, а також тим, хто має алергію на компоненти препарату - можлива серйозна алергічна реакція.

Серед можливих побічних реакцій Nuvaxovid – головний біль, біль в м'язах і суглобах, нудота, стомлюваність та загальне нездужання. 

До слова, випробування третьої фази у Великобританії показало загальну ефективність вакцини у 89,7%, а в Мексиці цей показник становив 90,4%. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Nuvaxovid може з'явитись в Україні. Вже до кінця року Україна має отримати 10 мільйонів доз препарату від Novavax.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme