ВООЗ ухвалила препарат Regeneron для лікування коронавірусу

ВООЗ рекомендувала американський препарат Regeneron для лікування пацієнтів з важкою формою коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Ліки радять давати пацієнтам із високим ризиком госпіталізації та пацієнтам без природних антитіл, які переносять коронавірусну хворобу у важкій формі.

Відповідні рекомендації були опубліковані 24 вересня в Британському медичному журналі (BMJ), передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Випробування показали, що коктейль синтетичних антитіл Regeneron знижує ризик шпиталізації для невакцинованих, літніх пацієнтів або пацієнтів з ослабленим імунітетом та тих, чий організм не здатний на повноцінну імунну реакцію на коронавірус.

Варто додати, що Regeneron, який виробляється швейцарським фармацевтичним гігантом Roche, використовувався для лікування президента США Дональда Трампа, коли його шпиталізували через COVID-19.

Препарат вже схвалили низка країн, серед яких Японія, Велика Британія, США, Індія, Швейцарія та Канада.

Наразі глобальне агентство охорони здоров’я UNITAID веде переговори про більш низькі ціни і справедливий розподіл між регіонами. Ціна стандартної дози препарату Regeneron перевищує $2 тис.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що у Німеччині будуть використовувати препарат, яким Трампа лікували від коронавірусу. Тоді придбали 200 тис. доз препарату на основі антитіл.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme