Ворог вивозить в Крим зерно, викрадене в українських фермерів

Рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України 

Журналіст регіональної редакції Depo.Хмельницький
Ворог вивозить в Крим зерно, викрадене в…

Рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України, передає Depo.ua.

Згідно з повідомленням української омбудсменки Людмили Денісової, ворог вивозить до кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів. Зокрема, окупанти пограбували Новоолексіївський елеватор і вивезли зерно до Криму. Також був помічений потяг, на вагонах якого було написано "зерно". Він виїжджав з півострова через Керченський міст. 

Підтвердженням цьому можуть слугувати повідомлення жителів Севастополя щодо того, що кілька днів тому запрацював морський термінал з перевалки зерна, запасів якого в Криму просто не існує. 

Водночас росіяни дозволили фермерам Херсонщини сіяти виключно зерно та соняшник, і лише якщо останні погодяться безплатно віддавати 70% майбутнього врожаю окупантам. Більшість фермерів відмовляється від такої співпраці. 

У Сватівському районі Луганської області, влада так званої "ЛНР" змушує фермерів розпочати посівні роботи.

Аграріїв обіцяють забезпечити паливно-мастильними матеріалами, проте потім зібраний урожай буде націоналізовано на користь окупантів. А фермерам буде належати лише невелика частина вирощеного ними врожаю. Люди не підтримують такої пропозиції, через що влада так званої "ЛНР" тисне на них, погрожує конфіскувати сільгосптехніку, посівний матеріал та ув’язнити.

Підрозділ армії рф "кадировці" захопив підприємство "Агроспівдружність", яке обробляє близько 20 000 гектарів землі у Генічеському районі.

Нагадаємо, московські попи з силовиками примусово переселяють українців до росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme