Вступ України до Кібер-НАТО заблокувала одна з країн ЄС, – Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що одна з країн Європейського Союзу заблокувала вступ України до Кібер-НАТО

Журналіст відділу новин
Вступ України до Кібер-НАТО заблокувала…
Фото: Прес-служба РНБО

Документи для вступу в Кібер-НАТО Україна подала ще влітку минулого року.

Про це Данілов розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає Depo.ua.

За його словами, є така інституція, яка має назву Кібер-НАТО.

"І ми влітку минулого року подали туди відповідні документи. Пройшли всі відповідні верифікації. І там, так само, як і в НАТО, консенсусом ухвалюється рішення", – розповів секретар РНБО.

Він наголосив, що "одна з європейських країн нам відмовила в участі у цій поважній інституції", попри те, що в Україні йде війна та постійно відбуваються кібератаки.

"Це – країна Євросоюзу. Це наші сусіди. Вони нам відмовили... Одна країна з усіх, які входять в цей Альянс, – проти. Так це партнери в лапках, чи це партнери, які, як кажуть, щирі?" – підсумував Данілов.

Зазначимо, що боротьбу з кібератаками й кіберзахист інформаційних систем, а також навчання та підготовку фахівців з кіберзахисту НАТО забезпечує один із центрів – Об'єднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО.

Нагадаємо, дещо раніше у Пентагоні заявили, що питання щодо членства України в НАТО може вирішуватися виключно державами-членами Альянсу. Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі наголосив, що будь-яке рішення про членство в Альянсі стосується конкретної держави і НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme