Як працюватимуть школи у "червоній" зоні карантину: Пояснення МОН

У школах в регіонах, що перейдуть у "червону" зону карантину, є обов'язковою 100% вакцинація вчителів

Журналіст стрічки новин
Як працюватимуть школи у "червоній" зоні…
Фото: Рixabay

Заступниця міністра освіти Віра Рогова нагадала, що "помаранчева" і "жовта" зони передбачають вакцинацію 80% освітян. При цьому навчаються всі діти: дошкільна, початкова, спеціальна, середня школи.

"Якщо регіон переходить до "червоної" зони, то обов'язкова 100% вакцинація вчителів. Якщо такого показника нема, то навчальний заклад перейде на дистанційну освіту", — повідомила Рогова в ефірі "Сніданку з 1+1", пише Depo.ua.

За її словами, йдеться про стовідсоткову вакцинацію всього колективу закладу — лише за цієї умови зможуть працювати й дитсадки, і початкова, і спеціалізована школи.

Раніше у МОН пояснили, чи урізатимуть вчителям зарплати під час "дистанційки". За словами міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, за умови запровадження в освітньому закладі дистанційного навчання через ситуацію з коронавірусом, зарплати вчителям урізати не будуть.

Нагадаємо, що дитсадки та молодші класи працюватимуть у будь-якій зоні карантину. При цьому, кількість вакцинованого від коронавірусу персоналу не має значення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme