У МОН пояснили, чи урізатимуть вчителям зарплати під час "дистанційки"

Вчителі не можуть бути позбавлені оплати праці, так само як вона не може бути скорочена під час дистанційного викладання

Журналіст відділу новин
У МОН пояснили, чи урізатимуть вчителям…
Фото: Depo.ua

Питання виплати заробітних плат вчителям унормовано в Кодексі законів про працю та галузевій угоді між МОН і профспілкою працівників освіти та науки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОН.

За словами міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, за умови запровадження в освітньому закладі дистанційного навчання через ситуацію з коронавірусом, зарплати вчителям урізати не будуть.

Крім того, урядовець наголосив на необхідності вакцинації від COVID-19.

"Хочу знову і знову наголосити, що обираючи щеплення, ми обираємо не лише власне здоров’я, але й безпеку для всіх, хто нас оточує, зокрема і дітей, і їхніх батьків також", – підсумував Шкарлет.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Сергій Шкарлет заявив, що школи, відсоток вакцинованих працівників у яких буде менше 80%, не припинять роботу – а перейдуть на дистанційне навчання.

У "жовтій" зоні карантину відвідування навчальних закладів здобувачами освіти буде дозволене за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання вакцинації.

У разі введення "червоних" карантинних обмежень, право на очне навчання отримають школи, в яких увесь колектив повністю вакцинувався від коронавірусу.

Також педагогам та іншим працівникам колективу можна буде пред'явити документ про негативний результат ПЛР-тесту чи повне одужання від коронавірусу.

Повідомлялося також, що дитсадки та молодші класи будуть працювати у будь-якій зоні карантину.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme