Якщо РФ не нападе: Блінкен зустрінеться з Лавровим наступного тижня

Державний секретар США Ентоні Блінкен планує зустрітися з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим для обговорення ситуації навколо України наприкінці наступного тижня

Редактор стрічки новин
Якщо РФ не нападе: Блінкен зустрінеться…
Фото: Російські ЗМІ

Зустріч двох міністрів закордонних справ відбудеться за умови, що за цей час РФ не піде на вторгнення в Україну.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Росіяни відповіли, запропонувавши дати зустрічі на кінець наступного тижня, що ми приймаємо – за умови жодного подальшого вторгнення Росії в Україну", – сказав Прайс.

Він додав, що в разі, якщо росіяни вторгнуться впродовж ближчих днів, це означатиме, що вони ніколи серйозно не ставилися до дипломатії.

Також речник Держдепартаменту США повідомив, що зустріч планується в Європі.

Раніше держсекретар США також підтвердив, що надіслав листа главі МЗС РФ з пропозицією провести наступного тижня очну зустріч.

"Я направив сьогодні Лаврову листа з пропозицією зустрітися наступного тижня в Європі для обговорення кроків, які ми можемо вжити, щоб урегулювати кризу без конфлікту", — заявив Блінкен на засіданні РБ ООН.

Нагадаємо, окупаційні війська на Донбасі активізували обстріли по всій лінії розмежування. Станом на вечір 17 лютого штаб ООС зафіксував 50 ворожих обстрілів, більшість з яких здійснювалися із застосування забороненої Мінськими домовленостями зброї. 

Зокрема, близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Читайте також: Обстріли від імені ЗСУ: Чи введе Росія війська "для захисту" Донбасу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme