Японія готова допомогти Європі, якщо Росія перекриє газ

Японія готова постачати газ до Європи, якщо виникнуть проблеми зі поставками із Росії

Редактор стрічки новин
Японія готова допомогти Європі, якщо Рос…
Фото: gazpromphotos / Instagram

Влада Японії висловила готовність у разі загострення ситуації навколо України організувати постачання зрідженого природного газу до країн ЄС.

Про це повідомила телекомпанія NHK, передає Depo.ua

Зазначається, що аби уникнути загострення ситуації в Україні та затримки закупівлі природного газу в Європі, японський уряд вирішив забезпечити в країні необхідний зріджений природний газ, а частину його передати для Європи.

Це відповідь на запит адміністрації президента Джо Байдена. Очікується, що про це рішення Японії буде офіційно оголошено найближчим часом.

У публікації зазначається, що поки японська сторона не визначилася з обсягом та можливими термінами постачання під час ескалації ситуації на кордонах України.

"Для Японії це незвичайна відповідь на те, що адміністрація США просила забезпечити безпеку енергоресурсів у Європі. Уряд вирішив підтримати Європу, прагнучи співпраці з енергетичними компаніями, зацікавленими у ЗПГ (зріджений природний газ) тощо, після отримання достатньої кількості електроенергії для стабільного постачання внутрішніх потреб", – заявили урядові джерела.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейський Союз розробив план дій на випадок, якщо Росія припинить поставки газу до Європи. ЄС розглядає можливість співпраці з США, Катаром і Азербайджаном з питання поставок газу в разі, якщо Росія вирішить скоротити або зупинити їх.

Також повідомлялося про план США на випадок надзвичайних обставин у разі вторгнення РФ до України, заподіяння шкоди інфраструктурі чи призупинення поставок енергоносіїв на ринки у якості відповіді на санкції чи інші контрзаходи з боку США та їх союзників. США ведуть переговори з провідними виробниками природного газу по всьому світу для визначення їх можливостей та готовності тимчасово збільшити видобуток природного газу та виділити ці додаткові обсяги для споживачів у Європі у разі припинення поставок із Росії. 

Читайте також: Європа без російського газу: Блеф Борреля чи нова економічна реальність

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme